Stipendier från Stiftelsen Dialog-89 2015

Utdelningen skedde den 19e december

 

År 2015 års stipendier.

 

Stipendier från Stiftelsen Dialog-89

Julia Khegay


för att driva projekt i syfte att unga människor inte ska bli förminskade av förtryckande måttstockar, utan våga vara den de är och satsa på det de tror på.

 


Amalia Wahlström


för att fortsätta att utveckla sin varma och djupa sångröst och fördjupa sitt låtskrivande om svårigheterna och glädjen att vara människa.


 

Oskar Hannu


för att i konstnärlig dialog föra fram andra människor och deras idéer bortom förenklade tankemönster.


 

Malin-Eddie Kajsadotter


för att i duo med Tilda Bergsten producera ett gemensamt album, där de själva mixar, mastrar och arrar, skriver egna låtar, sjunger och spelar alla instrument.

 

Klara Thafvelin


för att fortsätta sitt skapande och undersökande, och för att omsätta sina idéer till surrealistiska bilder, iscensättningar och filmberättelser. 


Elisabeth Raymond


för att förverkliga rum där människor i möten kan vidga sin perception och tro på livet självt i nya sekulariserade riter. 


Jenny Fransson


för att fortsätta sitt musikskapande och för att tillsammans med socialt utsatta barn på ett magiskt sätt riva murar genom musik.


 

Stipendier från Winfried Fischers stipendiefond för samhällskritisk idéutveckling

 

Emilia Ekman Larsson


för att tillsammans med performancegruppen Gorm förverkliga interaktiva föreställningar för och med högstadieungdomar om laddade och väsentliga teman för den som befinner sig mitt i livsdramat att vara tonåring. 


Hannah Wiker Wikström


för att i duo med Tostacy Antonio göra en hybridfilm om att vara namnlös i samhället - i syfte att artikulera kritiska frågor kring gränser, ansvar och människors rätt. 

 


Elsa Hammarberg


för att tillsammans med Unga Drömmare anordna en kulturfestival, som ska utgöra en fristad för ungdomars skaparlust och kulturintresse och en uppmaning att drömmar inte ska ges upp.

 


dialog-89.se/stipendierold2015.html

HEM